IMATGES

Baobabs
[Veure més fotos]

 

Madagascar : Escola Anna


L'ESCOLA ANNA

Anosibe és el barri més pobre de Tana. Aquí hi viu Anne Marie. Ella va veure la necessitat que tenia el seu barri de crear una escola perquè els nens més pobres poguessin estudiar. Aquesta il·lusió s'ha anat convertint poc a poc en realitat.

Anne Marie és professora i treballa a l'escola a Tana. Al principi amb el seu sou i donant classes particulars va llogar una habitació i a una mestra perquè donés classes a nens del barri. Tots els seus estalvis els va destinar per aquesta finalitat, d'això ja fa 14 anys. Des de 1990, el germà Joan Sala va conèixer aquest projecte i junts han anat treballant fins a fer realitat l'escola Anna.

 

Breu Historia de l'Escola ANNA

1987 L'Anne Marie lloga una habitació per donar classes a nens del barri.

1988 Lloga un terreny al barri i construeix una petita escola.

1989 Enderroc de l'edifici i construcció d'una altra escola petita al pati de la seva tieta. Condicions: al cap de 10 anys haurà d'abandonar l'edifici i quedarà de la seva tieta.

1990 Anne Marie explica el seu projecte al gmà. Joan Sala. Des d'aquest moment tots junts treballant pel projecte d'aconseguir una escola pel barri d'Anosibe.

1991 Es compra un terreny "aiguamolls"


Un grup de 30 nois-es, d'edats entre 16-18 anys, que estudien a l'escola de la Salle, van de forma voluntària els dissabtes al matí a l'escola Anna. Aquest grup de jovent de Madagascar donen classes d'alfabetització als nens més pobres del barri que no poden anar a l'escola durant la setmana (uns 300 alumnes). Aquests estudis són gratuïts i el material també. És el jovent que ha de tirar al país endavant i amb aquesta col·laboració desinteressada és bona forma de començar.


1992 Es tapa una part dels aiguamolls amb terra i pedres. Hi ha molta feina per omplir-los i després poder-hi edificar:Alumnes i voluntaris tapant l'aiguamoll amb pedres

Aplanant el terreny
Transportant la terra de la carretera a l'aiguamoll

 

1993 Es construeix el primer edifici de l'escola Anna. Consta de 4 classes petites: dues a la planta baixa i dues al primer pis.

1994 Es continua tapant aiguamolls amb terra i pedra. Aquest any l'ajuntament comença a destinar ajudar a Madagascar.

1995 Es construeix el segon edifici, de 4 aules, igual que el primer

1996 Es continua tapant aiguamolls amb terra i pedra.

1997 Es construeix un tercer edifici amb 2 classes. Ara ja poden estudiar fins els 16 anys.

Aquests últims anys s'ha anat treballant per aconseguir que l'escola Anna tingui llum i actualment pugui haver-hi clavegueram.

  


Proide Bages

Disseny web